Atjar tjampoer

Vandaag het meest belangrijke bijgerecht in de Indonesische keuken: Atjar tjampoer. Een goede atjar is het verbindingsstuk van de maaltijd. Het brengt de zoute en zoete smaken van de rest van je gerecht bij elkaar. Eigenlijk moet altijd een zelfgemaakte pot atjar in de koeling hebben staan!

Natuurlijk zijn er vele varianten van Atjar te vinden. Wij geven de voorkeur aan een “droge”atjar met iets groter gesneden groentes. Mocht je het zelf anders lekker vinden kun je natuurlijk variëren. Kijk bij andere Indisch op zijn Hollands recepten voor iets lekkers om mee te combineren.

Bereidingstijd: 15-20 min

Ingrediënten

  • 10 kleine geschrapte worteltjes
  • 3 stelen selderij (zonder draad)
  • 1 chili
  • 1 theelepel gember
  • 3 kemirinoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen mosterdzaad
  • 100 ML wittewijn azijn
  • 100 ML Sushi azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • halve komkommer (zachte gedeelte eruit)
  • halve bos verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 suikerklontjes
  • 1 rode paprika

Aanwijzingen

  1. Snij alle groente in stukjes. Kijk zelf wat je lekker vind qua grootte. Stamp de kemirinoten fijn
  2. Doe alle groenten behalve de komkommer in een koekenpan en stoof dit gaar.
  3. Voeg tijdens het stoven de suiker, Gember, mosterdzaad, kemirinoten en kurkuma toe.
  4. Blus het geheel af met de azijn en laat nog even doorkoken.
  5. Voeg op het laatste moment de mosterd, limoen, koriander en komkommer toe.
  6. Doe alles in een weckpot en laat een nacht afkoelen voor gebruik.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Selamat makan,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*