Aioli

Deze aioli is echt niet normaal lekker! Het is geen geheim dat wij enorme fan zijn van de gekonfijte knoflook en wederom maakt dit echt het verschil. Neem dus even de moeite om een grote weckpot met gekonfijte knoflook te maken, want dat is het zeker waard!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 eierdooiers
  • 6 teentjes gekonfijte knoflook (zie hier recept)
  • halve tl vers geraspte knoflook
  • 1 tl (dijon)mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 150 ml druivenpitolie
  • 50 ml olijfolie
  • zout en peper uit de molen
  • optioneel, voor saffraan-aioli: enkele draadjes echte saffraan

Aanwijzingen

  1. Doe de gekonfijte knoflook, geraspte knoflook, witte wijnazijn, mosterd en eidooiers in een hoge schaal en meng deze met een staafmixer tot een homogene massa.
  2. Meng hier vervolgens geleidelijk al mixend de olie aan toe tot dat er een mooie gladde mayonaise ontstaat.
  3. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra witte wijn azijn of citroensap
  4. Optioneel: Wil je een extra dimensie geven aan je aioli? Week dan wat draadjes saffraan los in een beetje kokend water en mix ze op het laatste moment door je aioli.

De aioli is in een afsluitpaar potje voor enkele weken goed houdbaar in de koelkast, maar geloof me; hij is binnen no time op. Voordat je het weet smeer je het op elke stuk (geroosterd) brood, bij een stuk gebraden vlees, bij de frietjes en/of gebakken aardappeltjes.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Smakelijk eten,

Dubbelbourgondisch

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*