Aubergine Parmigiana

Aubergine Parmigiana is een klassieker, maar kent vele varianten. De mooie structuur van de gepofte aubergine, het romige van de mozzarella en de frispikante tomatensaus maken dit gerecht tot een winner voor iedereen. Wij tillen hem nog net iets verder omhoog met een flinke Nduja boost! Tot slot werken we het nog af met wat strepen zelfgemaakte pesto; Wat wil een mens nog meer?!

Aubergine Parmigiana

Recept van Arjan van der SmissenGang: Diner, Makkelijke Kost
Servings

2-4

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

1

hour 

Ingrediënten

  • 3 aubergines, gepoft en in plakken

  • 250 ml stukjes tomaten uit blik

  • teentje knoflook, fijngesnipperd

  • snufje suiker

  • 2 bollen mozzarella, in plakken gescheurd

  • Nduja worst

  • 2 el zelfgemaakte pesto (Klik hier)

  • 6 kerstomaatjes, gehalveerd

  • 4 trostomaten, gehalveerd en harde kern verwijderd

  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

  • olijfolie

  • peper uit de molen

Aanwijzingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Besprenkel de aubergines met olijfolie, peper en zout en wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie en pof ze ongeveer 45 minuten in de oven tot de aubergines mooi gaar zijn.
  • Besprenkel de gehalveerde trostomaten met olijfolie, peper en zout en rooster ze 20 minuten in de oven.
  • Verhoog de oven nadat de aubergines en tomaten eruit zijn tot 220 graden.
  • Fruit in een pan het fijngesnipperde teentje knoflook glazig. Doe hierbij de tomaten uit blik en de geroosterde trostomaten (inclusief het sap wat eruit is gekomen tijdens het roosteren). Breng op smaak met peper, zout en een snufje suiker.
  • Snijdt de gepofte aubergine in mooie plakken. Leg deze in een ingevette ovenschaal en beleg deze met de tomatensaus/-compote, de stukken mozzarella, nduja, blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas.
  • Schuif de ovenschotel ongeveer 15-20 minuten in de oven tot dat alles mooi goudbruin is geworden.
  • Werk tot slot af met wat gehalveerde kerstomaatjes, blaadjes basilicum, een paar flinke strepen pesto en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Notities

  • Nduja is een pittige smeerbare worst uit het zuiden van Italië. Kun je dit niet vinden? Dan is een zachte chorizo een goed alternatief!

Eet smakelijk!

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*