Pesto alla Genovese

Ingrediënten

  • teentje knoflook, geraspt
  • 2 bosjes verse basilicum
  • 100 gram pijnboompitten, licht geroosterd
  • 400 ml extra vierge olijfolie
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • Grof zeezout en peper uit de molen
  • kneepje citroensap

Het woord pesto betekent eigenlijk gestampt. Volgens het originele recept moet je dan ook alle ingrediënten een voor een stampen met een vijzel. Wij bij Dubbelbourgonisch houden van de moderne keuken en gebruiken een foodprocessor. Het geheim van een goede pesto zit in de kwaliteit van de ingrediënten. Zorg vooral dat de kwaliteit van de olijfolie en Parmezaanse kaas van een hoog niveau is. Deze zijn bepalend voor de smaak van je pesto.

Bereidingstijd: 5 min

Aanwijzingen

  1. Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder boter/olie.
  2. Doe de knoflook en een punt zeezout in de foodprocessor en laat even draaien.
  3. Haal alle basilicumblaadjes van de struik en doe deze bij de knoflook. Laat de foodprocessor weer even draaien totdat de basilicum fijn is.
  4. Voeg de pijnboompitten toe en laat weer even draaien.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze toe samen met de olijfolie. Laat nogmaals draaien totdat er een mooie pesto ontstaat.
  6. Doe in een kommetje/weckpot en voeg nog een laagje olijfolie toe om te bewaren.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*