Bami Soep

Bamisoep wie kent het niet. Iedereen heeft weleens op een druilerige zondagmiddag een pak bamisoep van Yum Yum opengetrokken om deze met een kater heerlijk te verorberen. Vandaag gaan we deze klassieker zelf maken met een spannende twist. Als eerste gebruiken we een overheerlijke zelfgemaakte Shiitake bouillon. Daarnaast kruiden we het gehakt met mijn favoriete smaak uit de Indische keuken: Djeroek Poeroet. Ik heb deze standaard in een bakje in de vriezer liggen en elke keer als ik deze openmaak ruik ik even aan het bakje om te genieten van de limoengeur. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende soorten bouillon, vlees en groente.

Wij serveren deze overheerlijke bamisoep met zelfgemaakte pangsit goreng. Dit zijn gefrituurde wontons. Het krokantje van de Pangsit maakt dit gerecht helemaal af.

Bereidingstijd: 60 minuten

2 porties

Ingrediënten

Shiitake bouillon

  • 1 liter water
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takken tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • 300 gram shiitake

Bami Soep

  • 200 rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 djeroek poeroet bladeren (limoenblaadjes)
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • peper
  • zout
  • 50 gram prei fijngesneden
  • 2 eieren
  • 90 gram ramen noodles
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • Taugé
  • 1 bosui
  • 2 grote slabladeren (ter garnering)
  • 1 rode peper (ter garnering)

Aanwijzingen

Shiitake Bouillon:

  1. Snij de uien en knoflook en fruit deze in een pan. Voeg de Shiitake toe en bak nog even mee.
  2. Voeg het water, bouillonblokje, laurierblaadjes en tijm toe  en laat het een ruim half uur trekken.

Bamisoep:

  1. Kook de noodles naar aanwijzing op de verpakking
  2. Snij de uien en knoflook en fruit deze in een pan. Voeg het gehakt, djeroek poeroet en de prei toe en bak totdat het gehakt gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook/bak de eieren. Voor de eieren kun je uit 3 bereidingen kiezen:
    1. Omelet
    2. Gekookt ei
    3. Gepocheerd ei
  4. Snij de bosui en de rode peper.
  5. Pak een diep bord/kom en leg als eerste het slablad in het bord. Voeg daarna het gehakt, taugé en noodles toe. Leg het ei in het midden en garneer met gebakken uitjes, bosui, shiitake en rode peper.
  6. Serveer samen met een kom van de shiitake bouillon en pangsit goreng

Selamat Makan!

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*