Dragonpesto

Er gaat niets boven zelfgemaakte pesto. Of het nou door de pasta is, over een salade, een gegrild stukje vlees of vis.. overal op toe te passen! Deze dragonpesto met walnoten, Parmezaanse kaas en mierikswortel is weer net even anders dan we gewend zijn. Absoluut het proberen waard!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 bosje dragon (15 gram), alleen de blaadjes
  • 1 bosje platte peterselie (15 gram), alleen de blaadjes
  • 1 handvol gepelde geroosterde walnoten
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel limoensap
  • extra vierge olijfolie
  • zout en peper uit de molen
  • optioneel: 1 tot 2 eetlepels vers geraspte mierikswortel

Aanwijzingen

  1. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen
  2. Doe een teentje knoflook samen met de walnoten, de platte peterselie en dragon in een keukenmachine. Mix fijn en voeg vervolgens de kaas en eventueel mierikswortel toe. Dit vervolg je met het limoensap, 5 eetlepels olijfolie en eventueel de geraspte mierikswortel. Mix verder.
  3. Voeg tot slot al mixend in een dunne straal zodanig veel olijfolie toe tot je gewenste dikte is bereikt.

Je kunt de pesto het beste bewaren in een goed schoongemaakt weckpotje. Schenk er dan wel altijd een dun laagje olijfolie op. Op deze manier is hij zo’n 4 weken houdbaar, maar je kunt hem het beste binnen één week opmaken. En geloof me.. dat gebeurt!

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Smakelijk eten,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*