Paasbrunch: Bananenbrood met zelfgemaakte pindakaas

Vandaag alweer het derde recept van onze overheerlijk paasbrunch: Banenbrood met zelfgemaakte pindakaas. Natuurlijk leven we bij Dubbelbourgondisch niet onder een steen. Regelmatig zien we recepten voor verschillende soorten bananenbrood voorbij komen. Wij kiezen met Pasen voor een redelijk simpele variant. Een zoetje van blauwe bessen en het frisse van de citroenschil afgemaakt met het hartige van de zelfgemaakte pindakaas. Kortom een perfecte combinatie die eenvoudig te maken is. Gebruik ons recept als inspiratie om zelf aan de slag te gaan! Mocht je zelf nog andere ingrediënten lekker vinden zoals noten of cacao kun je hier altijd mee experimenteren.

Bereidingstijd: 10 minuten en 30 minuten baktijd (4-6 personen)

Ingrediënten

Bananenbrood:

  • 150 gram speltbloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eieren
  • 3 (rijpe) bananen
  • 125 gram blauwe bessen
  • mespunt zout
  • optioneel: citroenrasp

Pindakaas:

  • 250 gram ongepelde pinda’s (neem 150 gram  ongezouten als je het jezelf makkelijker wil maken)
  • 100 ML arachideolie
  • mespunt zout
  • optioneel: 1 eetlepel honing voor de zoetekauwen

Aanwijzingen

Bananenbrood:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snij de bananen in kleine stukjes en maal ze fijn met een keukenmachine of staafmixer.
  3. Doe de eieren, bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, honing, blauwe bessen, zout en eventueel de citroenschil erbij en meng het met een garde.
  4. Doe het mengsel in een bakvorm voor een cake en zet in de oven.
  5. Bak de cake voor 25-35 minuten. Controleer met een satéprikker of het bananenbrood klaar is.

Pindakaas:

  1. Pel de pinda’s en doe de mixbeker van de staafmixer.
  2. Voeg olie, zout en eventueel de honing toe.
  3. Maak alles fijn met de staafmixer. Mocht het lastig zijn kun je altijd  nog wat meer olie toevoegen.

Hopelijk gaan jullie genieten van onze paasbrunch! Combineer met onze andere recepten voor de paasbrunch: de bonte wortel quiche en sandwich vitello tonnato

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Smakelijk eten,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*