Gevulde avocado met gerookte zalm en dragonpesto

We zijn over de helft, want vandaag presenteren we ons vierde recept van onze rijke paastafel: Gevulde avocado met gerookte zalm en dragonpesto! Door de avocado’s rechtop te presenteren in een mooie schaal denk je meteen aan een heerlijk gevuld eitje; op-en-top Pasen dus!

Bereidingstijd: 35 minuten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 avocado’s
  • 2 gerookte zalmsteaks, in vlokken getrokken
  • 4 volle eetlepels zelfgemaakte dragonpesto (Hier vind je het recept)
  • 1 1/2 limoenen, sap en rasp
  • 2 groene pepers, ontdaan van zaadlijsten en fijngesnipperd
  • 300 ml groentebouillon, afgekoeld
  • 8 eetlepels sushi-azijn
  • 2 volle eetlepels fijngesnipperde basilicum
  • 50 gram babyspinazie
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 venkel, fijngesnipperd
  • extra vierge olijfolie
  • zout en peper uit de molen

Aanwijzingen

  1. Snijd de avocado’s horizontaal doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Bewaar de schil van de onderkant/meest brede kant. Deze gaan we namelijk gebruiken om te serveren.
  2. Doe het vruchtvlees direct in een schaal samen met het sap en rasp van 1 limoen en 3 eetlepels sushi-azijn. Uiteraard voor de smaak, maar ook tegen het verkleuren. Voorzie de binnenkant van de schil van de avocado’s ook van een paar druppeltjes limoen; ook om verkleuring tegen te gaan.
  3. Doe het avocadomengsel vervolgens in een blender en voeg een halve groene peper, de afgekoelde groentebouillon, babyspinazie, en basilicum toe. Mix dit tot een gladde homogene massa en voeg naar eigen smaak peper, zout en goede extra vierge olijfolie toe. Zet apart.
  4. Maak de overige anderhalve groene peper, de 2 fijngesnipperde sjalotjes en de fijngesnipperde venkel aan met 5 eetlepels sushi-azijn en 4 eetlepels limoensap. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal een half uur marineren.
  5. Vul de schil voor 1/3e met het avocadomengsel. Verdeel er vervolgens wat gevlokte gerookte zalm over, gevolgd door wat van de gemarineerde groentjes in zuur en een theelepel dragonpesto. Dit herhaal je 3 keer, waarna je afsluit met een theelepel dragonpesto, gevlokte gerookte zalm en flink wat groentjes in zuur. Maak af met een blaadje basilicum en serveer je gevulde avocado rechtop in bijvoorbeeld een mooie schaal met crushed ijs.

 

Combineer je paasbrunch met onze andere recepten: de bonte wortel quichesandwich vitello tonnato en banenbrood met pindakaas. Binnenkort weer een nieuw recept en je paasbrunch is bijna compleet!

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Smakelijk eten,

Dubbelbourgondisch

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*