Indisch Stoofvlees met Steranijs

De winter zit er weer aan te komen, dus maken we onze Indische stooflappen nog een keer. Een volledig homemade Hollands Dubbelbourgondisch recept met de smaken vanuit het mooie Indonesië. We mogen dit recept dan ook met recht categoriseren met #Indischopzijnhollands. De kunst is om het vlees zo lang te stoven totdat dit volledig uit elkaar valt. Geduld is hierbij het toverwoord. Het vlees moet 2 tot 3 uur op laag vuur stoven in een stoofpan totdat het bijna in de pan smelt. Het resultaat is een ware smaakexplosie waarmee je gegarandeerd succes hebt. Serveer met witte rijst, kroepoek, Atjar en eventueel andere tafelzuren.

Heb je nog geen goede braadpan klik dan op onderstaande link en zoek je een goede uit. Wij zijn heel tevreden over de pan van Kustaa. Zij bieden een ongekende prijs/kwaliteit verhouding.

Klik hier om een stoofpan uit te zoeken

Indisch stoofvlees met steranijs

Recipe by Tim ToonenCourse: HoofdgerechtCuisine: IndischDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 800 gram runderlappen

  • 2 eetlepels 5 spices poeder

  • Flinke scheut azijn

  • 4 wortelen

  • 3 uien

  • 1 rode peper

  • 3 cm verse gember

  • 4 tenen knoflook

  • 2 eetlepels vissaus

  • 4 eetlepels bruine bastersuiker/palmsuiker

  • 2 eetlepels ketoembar (gemalen korianderzaad)

  • 2 theelepels Djinten (gemalen komijnzaad)

  • 4 eetlepels zoete ketjap

  • 1 bouillonblok

  • 2 steranijs

Aanwijzingen

  • Snij de runderlappen in stukken en doe in een plastic zak samen met het 5 spices poeder en de azijn. Laat dit minimaal een uur in de ijskast liggen.
  • Snij alle groenten in stukken
  • Bak het vlees in een stoofpan totdat dit mooi bruin is rondom.
  • Haal het vlees uit de pan en bak de groenten even aan samen met de ketoembar en djinten.
  • Voeg de vissaus, bouillon, steranijs, basterdsuiker en ketjap toe. Voeg daarna water toe totdat het vlees bijna niet meer te zien is.
  • Laat ongeveer 3 uur op laag vuur (kleinste pit) stoven met de deksel op de pan. Als het vlees vanzelf uit elkaar valt is het klaar. Ik laat altijd het laatste uur de deksel eraf zodat de saus kan inkoken.

Notities

  • Mocht de saus niet dik genoeg zijn kun je vals spelen door een beetje maizena toe te voegen.
  • Serveer met onze Atjar Tjampoer of Atjar Ketimoen

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Selemat Makan!

DubbelBourgondisch

2 Comments

  1. Goedemiddag,

    Vraagje; ik heb blokjes gele palm suiker…gekocht bij Turkse winkel ..kan ik die ook gebruiken of beter bruine…die heeft de Jumbo wel, of bruine basterd ??

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*