Pasta Pesto met garnalen

Super warm weer en geen zin om uitgebreid te koken. Wat maakt je dan? juist! Deze heerlijke pasta met garnalen en Roma tomaten. Een eenvoudig te maken gerecht in de categorie: “makkelijke kost”.  Eigenlijk is er maar 1 manier om pesto te eten en dat is door de pesto zelf te maken. Dit is super simpel, maar een wereld van verschil qua smaak.

Om je vitamientjes binnen te krijgen kun je deze supersimpele venkelsalade maken. Een andere mooie salade zie je op de foto’s: Rode ui, buffelmozzarella, overrijpe red pearl tomaten, basilicum, extra vierge olijfolie en peper en zout. Een waanzinnig snelle en  lekkere salade voor bij de pasta.

Bij dit soort “eenvoudige” recepten is de kwaliteit van je producten natuurlijk van grote invloed op het eindresultaat. Zorg dan ook dat alles van de olijfolie tot aan de vis van hoge kwaliteit is!

Voor 4 personen neem je:

Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten

 • 400 gram garnalen
 • 300 gram Volkorenpasta
 • 500 gram Roma tomaten
 • 5 eetlepels pesto Genovese
 • 2 tenen knoflook
 • Parmezaanse kaas
 • Handje pijnboompitten (optioneel)
 • Citroenrasp (optioneel)

Ontspannen koken begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Zorg dat je alle ingrediënten van te voren uit de ijskast haalt en op het aanrecht zet. Stel de oven in op 200 graden en zet een pan met water op het vuur. TIP: Koop altijd garnalen met de schillen er nog aan. De schillen moet je verzamelen en invriezen zodat je er een heerlijk visfond mee kan maken. Het maakt niet uit de schillen rauw of gebakken zijn.

Aanwijzingen

 1. leg de Roma tomaten met steeltjes in een ovenschaal. bestrooi de Roma tomaten met zeezout, knoflook en een scheut olijfolie.
 2. Zet de tomaten 15 min in de voorverwarmde oven (200 graden). Totdat het velletje begint te “springen”.
 3. Kook de pasta naar aanwijzing op de verpakking. Bewaar een beetje kookvocht.
 4. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter.
 5. Snij de knoflook fijn en bak de garnalen 2 minuten zodat mooi roze zijn. Je kunt kiezen of je de garnalen van te voren wil pellen.
 6. Tenslotte de pasta samen met wat kookvocht in de pan doen samen met de zelfgemaakte pesto.
 7. Serveer mooi in een diep bord en serveer met de tomaten, toef pesto, Parmezaanse kaas, citroenrasp en geroosterde pijnboompitten.

Heb je  nog vragen of op/aanmerkingen horen we het natuurlijk graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

 

 

 

 

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*