Focaccia met rozemarijn en zeezout

Heerlijk voor bij de soep of tijdens de borrel: Een focaccia met rozemarijn en zeezout. Hoe lekker en simpel is het om zo’n overheerlijk Italiaans brood zelf te maken. Gebruik ons recept als inspiratie voor je eigen focaccia te maken! Voeg zongedroogde tomaten, basilicum, zelfgemaakte pesto, courgette, aubergine of nog veel meer dingen toe om je eigen draai aan dit recept te geven! We beloven dat het veel beter smaakt dan in de winkel!

Het is bij het bakken van een focaccia belangrijk dat je deze lekker dun uitrolt! na het uitrollen doe je met de toppen van je vingers allemaal gaten slaan in het deeg. Let bij een dun deeg op dat je deze niet te lang in de oven laat staan. De perfecte focaccia is hard van buiten, maar zacht van binnen!

Bereidingstijd: 30-45 Minuten (4 personen)

Ingrediënten

  • 3 stengels rozemarijn
  • 50ML goede olijfolie
  • 7 gram gist
  • 250ML lauwwarm water
  • 500 gram patentbloem (ivm fijne structuur)
  • Handje Parmezaanse kaas

Aanwijzingen

  1. Doe de patentbloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Doe het water in een maatbeker samen met de gist. Roer totdat het een mooi papje is.
  3. Voeg het water bij de bloem en kneed tot een mooi deeg.
  4. Voeg 50ML goede olijfolie toe en kneed in totaal 5 minuten.
  5. Laat het deeg 20 minuten rusten in een kom ingevet met een beetje olie.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Rol het deeg uit in een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met de toppen van je vingers allemaal gaten in het deeg.
  8. Maak een mengsel van olijfolie, zeezout en rozemarijn. Neem zoveel je zelf lekker vind. Smeer dit mengsel over het deeg en bak in 15-20 min.
  9. Rasp ter garnering de Parmezaanse kaas over de focaccia.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch.

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*