Jamur Pangang (geroosterde Indische paddenstoelen)

Met groot plezier delen we onze vegetarische variant op de één van de allergrootste klassiekers uit de Indische keuken. De Jamur Pangang is een variant op Babi Pangang. We bereiden deze met een mooie paddenstoelenmix in plaats van spek. Helemaal passend bij het de herfst! Kortom een waanzinnig lekker vegetarisch gerecht. Door de vlezige structuur van de paddenstoelen tovert dit gerecht zelfs bij notoire vleeseters een glimlach op het gezicht.

Serveer met sambal, rijst, kroepoek en een tafelzuur.

Jamur Pangang

Recept van Tim ToonenKeuken: Indonesisch, vegetarisch
Porties

4

Porties
Tijd

30

minuten

Jamur pangang, onze vegetarische variant op Babi Pangang!

Ingrediënten

  • Champignons
  • 1KG Paddenstoelen assorti (Kastanje champignons/ Oesterzwam/shiitake)

  • 1 el zeezout

  • 1/2 tl witte peperkorrels

  • 1/2 tl Szechuan peperkorrels

  • 1 el 5 spices poeder

  • 2 tl palmsuiker

  • Saus
  • 1/2 tl zwarte peper korrels

  • 5 tenen knoflook

  • 5 cm gember

  • 3 el sojabonensaus (taotjo)

  • 3 el tomatenketchup

  • 3 el ketjap manis

  • 1 eetlepel azijn

  • 4 tl palmsuiker

  • 500 ML water

  • Mespunt zout

Aanwijzingen

  • Champignons
  • Rooster het zeezout en de peperkorrels in een droge koekenpan. Maal fijn met een vijzel samen met het 5 spices poeder en palmsuiker.
  • Snij de kastanje champignons in twee en doe samen met de shiitake en oesterzwammen in een ovenschaal. Voeg het specerijenmengsel samen met een lepel zonnebloemolie toe aan de champignons.
  • Verwarm de grill van de oven voor op 200 ºC. Rooster de champignons 20 minuten.
  • Saus
  • Maal de zwarte peperkorrels fijn in de vijzel. Doe dit in een keukenmachine en voeg de knoflook, gember, zout en gele bonensaus toe en maal het tot een fijne pasta.
  • Verhit olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de pasta enkele minuten. Voeg de ketchup, azijn, ketjap en 500Ml water toe en breng rustig aan de kook.
  • Doe wat water bij de Maizena en roer dit tot een papje. Roer het papje door de warme saus. Mocht de saus te dik zijn kun je altijd extra water toevoegen. Roer totdat alles goed is opgelost en er een mooie zoet-zure saus ontstaat.
  • Presentatie
  • Giet de saus over de champignons en serveer met basmati rijst, kroepoek en Atjar.

Notities

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Selemat Makan!

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*