Sajoer Lodeh Kool

Sajoer lodeh is een van de populairste groentegerechten in de Indische keuken. In principe zijn het zachtgekookte groenten zwemmend in een heerlijk bad van kokosmelk. Vorig jaar hebben we jullie al ons recept voor overheerlijke sajoer boontjes gegeven en vandaag maken we de sajoer met spitskool.

Voor het fijnmalen van de boemboe gebruikt men traditioneel een tjobek (vijzel). Voor het gemak doen wij het met de keukenmachine. Ik gebruik zelf onderstaande machine van Kenwood welke een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding heeft:

Je kunt natuurlijk ook zelf voor een andere Foodprocessor kijken

Sajoer Lodeh Kool

Recept van Tim ToonenGang: HoofdgerechtKeuken: IndischMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

4

servings
Voorbereiding

10

minuten
Bereiding

15

minuten

Ingrediënten

  • Boemboe
  • 2 uien

  • 3 tenen knoflook

  • 3 eetlepels sambal

  • 6 geroosterde kemirinoten

  • 6 theelepels laos

  • 3 theelepels palmsuiker (of bruine basterdsuiker)

  • 1 stengel sereh (citroengras)

  • zout

  • Overig
  • 1/2 blok harde santen (kokos)

  • 1 gesneden spitskool

  • 2 eieren

  • gebakken uitjes

  • 100 gram Hollandse garnalen

Aanwijzingen

  • Doe alle ingrediënten voor de boemboe in een keukenmachine (behalve de sereh) en maal fijn.
  • Fruit de boemboe aan totdat de uien glazig zijn. Voeg de spitskool toe en bak 5 minuten mee. Voeg de santen toe samen met kokend water totdat de spitskool onder water staat. Voeg de Hollandse garnalen toe en kook alles nog een paar minuten totdat alles gaar is.
  • Kook de eitjes 6 minuten en laat snel afkoelen met water.
  • Serveer met rijst en garneer met het ei en gebakken uitjes.

Notities

  • Serveer met witte rijst, kroepoek en met onze Atjar tjampoer of ketimoen
  • Hou je van pittig? Voeg dan meer sambal toe naar smaak.

2 Comments

  1. Mathilde

    Hallo Tim,
    Ik wil de Sajoer lodeh kool maken maar klopt in het recept wel de hoeveelheid laos
    6 eetlepels lijkt mij teveel. moet dat geen theelepel zijn.
    De spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus en ovenschotel met gehakt,prei en aardappelpuree
    zijn blijvertjes . kruiden combinatie weer eens iets anders dank hiervoor
    vriendelijke groet Mathilde Gerrits

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*