Chocoladetruffels

In de aanloop naar Pasen zie je alle schappen vol liggen met chocolade paashazen en chocolade eieren. Dus ook wij hebben hier aan gedacht en onze paasbrunch een extra dimensie gegeven. Voor alle liefhebbers maken we namelijk chocoladetruffels in de vorm van paaseitjes. Tja, wie is daar nou geen fan van?!

Bereidingstijd: 30 minuten + afkoeltijd

Ingrediënten

Chocoladetruffels

  • 200 gram pure chocolade (Smeltpastilles 70%)
  • 150 ml verse slagroom
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • heel klein snufje zout
  • cacaopoeder
  • hagelslag (extra puur)

Aanwijzingen

  1. Breng de slagroom in een steelpannetje op matig vuur tegen de kook aan. Voeg in delen de chocolade toe en blijf goed roeren. Herhaal dit tot alle chocolade is opgenomen en je een mooie dikke saus hebt.
  2. Voeg vervolgens in blokjes de roomboter toe en blijf wederom goed roeren tot alles is opgenomen. Dit vervolg je met een heel klein snufje zout. Roer nogmaals goed door, zet de saus apart en laat volledig afkoelen. Laat de saus minimaal 2 uur (het liefst langer) opstijven in de koelkast.
  3. Zet een bord met cacaopoeder klaar en een ander bord met hagelslag. Haal de opgestijfde chocolade uit de koelkast en vorm ovale balletjes in de vorm van paaseitjes. dit doe je het makkelijkst door eerst ronde balletjes te draaien en ze vervolgens iets ovaal te drukken met je handen.
  4. Wentel/rol de ene helft van de balletjes door de cacaopoeder en de andere helft door de hagelslag. De paastruffels zijn zo’n 3 dagen afgedekt in de koelkast goed houdbaar.

Natuurlijk ben je vrij om bovenstaande coatings aan te passen; wees creatief! Zo zijn kokosvlokken, pistache- en/of andere notencrumbles ook erg lekker!

Combineer je paasbrunch met onze andere recepten: de bonte wortel quichesandwich vitello tonnatobanenbrood met pindakaas en/of gevulde avocado met gerookte zalm en dragonpesto!

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Smakelijk eten,

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*