Tonijntartaar met kwartelei en een krokantje van parmezaan

Het is nog een precies een week totdat het Pasen is. Vandaag delen we het een na laatste recept voor een Dubbelbourgondische paasbrunch: Tonijntartaar met kwartelei en een krokantje van parmezaan. Bij dit recept is de kwaliteit en versheid van de tonijn enorm belangrijk. Wij raden aan om de vis volgende week zaterdag lekker vers bij de visboer te halen. Bevroren tonijn is wat ons betreft geen optie aangezien deze niet die mooie roze kleurnuances heeft. Alles bij elkaar fingerfood van het allerhoogste niveau!

Bereidingstijd: 20 minuten (6 stuks)

Ingrediënten

  • 250 gram verse tonijn
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 chioggia biet
  • 6 kwarteleieren
  • 1 limoen
  • 1 lenteui
  • Verse dille
  • 1 rode peper
  • blok Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 160° C
  2. Rasp een stuk van 20x20cm  Parmezaanse kaas op een stuk bakpapier. Verdeel het venkelzaad over de kaas en rasp totdat je de venkelzaadjes niet meer ziet. Zet in de oven totdat de kaas een mooie kleur heeft gekregen (zie foto beneden). Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  3. Snij de tonijn en bosui fijn en doe in een kom. Voeg limoenrasp, limoensap, olie en peper en zout toe en meng het geheel door elkaar.
  4. Schil de biet en snij er heel dunne plakken van met een koksmes of mandoline.
  5. Kook de kwarteleieren in een pan met kokend water. Haal de eitjes er na precies 2 minuten uit om een zachte dooier te krijgen. Als je de eieren uit de pan haalt meteen afkoelen in koud water zodat de dooier niet hard wordt. Schil de kwarteleitjes voorzichtig!
  6. Snij de rode peper in kleine stukjes. Maak mooie bosjes van de dille en breek de kaas in spitse punten.
  7. Dan de opmaak: Begin met de biet en doe daarop ongeveer 1-2 cm  tonijn met een opmaakring. Steek het krokantje van parmezaan erin en leg het eitje erop. Steek de dille en peper naast het krokantje. Als je dit 6 keer gedaan hebt kun je alles garneren met fijngehakte dille, peper en zout.

 

Combineer je paasbrunch met onze andere recepten: de bonte wortel quichesandwich vitello tonnatobanenbrood met pindakaas,  chocoladetruffels en/of gevulde avocado met gerookte zalm en dragonpesto!

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Smakelijk eten,

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*